Skladniki:
- ½ paczki drobnego makaronu
- 500 ml mleka 3%
- 1 laska wanilii
- żółtko jajka
- 1 łyżeczka cukru
- 3 kostki białej czekolady
Mleko gotujemy przez 10 minut z laską wanilii, rozpuszczamy w nim białą czekoladę.
Ucieramy żółtko z cukrem, wlewamy do niego część gorącego mleka, mieszamy i łączymy z resztą.
Całość gotujemy jeszcze 5-7 minut. Zupę łączymy z makaronem i podajemy gorącą.
bardzo lubię wszystkie mleczne zupki ;d
OdpowiedzUsuńjadłam dzisiaj w wersji dyniowej. Było pyszne ale po połowie wymiękłam... za słodko :)
OdpowiedzUsuńpyszne wspomnienie dzieciństwa :))
OdpowiedzUsuńBardzo lubię mleczne zupy. A pomysł żeby dodać jeszcze do niej żółtko i białą czekoladę wyjątkwowo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuń