Pozostajemy przy słodkich kremach do chleba. Śliwkowa
„nutella” to pyszna pasta, w której czekoladowa słodycz genialnie przełamana
jest kwaskową nutą owocową.
Opcja wczesnojesienna bazuje na świeżych węgierkach,
przepuszczonych przez maszynkę do mięsa, zimową z powodzeniem możemy zrobić ze
śliwek mrożonych, a najlepiej – z
dobrych powideł.
Składniki:
1 słoik powideł
2 tabliczki gorzkiej czekolady
1 łyżka kakao
2 opakowania cukru waniliowego
Czekoladę rozpuszczamy dokładnie w kąpieli wodnej. Powidła podgrzewamy
w rondelku na małym ogniu, dodajemy kakao i cukier waniliowy. Dolewamy
rozpuszczoną czekoladę i mieszamy, nie dopuszczając do zagotowania masy.
Przekładamy do słoika, studzimy i zajadamy J
czekolada i śliwki <3
OdpowiedzUsuńtakie połączenie i moje podniebienie jest w niebie :D
uwielbiam śliwki! :)
OdpowiedzUsuńBally's Philadelphia Casino Hotel and Racetrack
OdpowiedzUsuńBally's Philadelphia 문경 출장안마 Casino 영주 출장마사지 Hotel 당진 출장샵 and Racetrack is a top-notch destination 청주 출장안마 for gaming, dining, hotel 하남 출장샵 administration, dining, and more.